top of page

Gespot | Het geweldige vervolg op Twitch (en Jack)


Een lammergier. Ik had er voor het boek van Twitch nog nooit van gehoord, maar ze zijn fantastisch. Ze zijn groot, majestueus, zijn aaseters en ze kunnen nog vliegen ook (zie filmpje onder artikel). Alleen is het wel zo dat veel lammergieren die in het echt Nederland of Engeland aandoen, tegen windmolens aanvliegen en dan overlijden. Omdat de Lammergier bijna niet in onze regio overkomt is het voor vogelspotters altijd een succes om deze majestueuze vogel te spotten. Zo ook voor misschien wel de grootste vogelspotter allertijden: Twitch. Maar laat hij daarmee niet ook andere dingen schieten?


Neem Jack, die enorm blij is met een vriend als Twitch. In de buurt van Poeldal worden namelijk katten geraakt door geweerschoten. Eentje overlijdt er zelfs en als Jack een kat redt in het Avesbos, voelt hij dat er detectivewerk op de loer ligt. Al snel komt hij achter de locaties van de katten en de dierenverzorgster, waar Jack het katje naar toe brengt, is duidelijk bezorgd. De zaak is echter niet groot genoeg voor de drukke politie, dus Jack voelt een karweitje aankomen.


Als Jack hierover wil vertellen bij de groep van Twitch, dan krijgt hij niet echt de kans, want er komt een Lammergier aan in Poeldal. Hij komt echter aan rond de avond van Halloween en dan is er een groot feest in de buurt van het grote verblijf van Lady Morshorst. Jacks verhaal wordt niet helemaal serieus genomen en hij besluit dan maar zelf op onderzoek uit te gaan. Maar is dat wel goed voor het vertrouwen tussen Jack en Twitch? Als Jacks onderzoek verderloopt lijkt niets en niemand meer echt veilig te zijn, zelfs niet de Lammergier.


Deel één van successchrijver M.G. Leonard, Twitch, was voor ons al een gigantisch succes en deel twee doet hier nog een schepje bovenop. De vraag is niet zozeer whodunnit (want dat ligt er redelijk bovenop), de vraag is meer whydid(s)hedunnit. En dat maakt Gespot zo'n tof boek. De vriendschap tussen Twitch en Jack wordt op de proef gesteld, aangezien ze stiekem allebei redelijke eigenheimers zijn. De vraag is natuurlijk ook wat Jack moet doen met zijn geweten, want de leugens die hij tegen Twitch heeft moeten vertellen, doen wel wat met zijn gemoedstoestand. Hij voelt zich schuldig. Kortom, een boeiend boek, met een goed plot en een interessant verhaal!

Inkijkexemplaar - Gespot
.pdf
Download PDF • 1.36MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van detectiveboeken

... een ieder die houdt van natuur en met name vogels

... iedereen die ook een "spark bird" wil hebben

 

Samenvatting/Omslag

Wanneer Jack een gewonde kat redt, vermoedt hij al snel kwaad opzet. Is dit het werk van een dierenmishandelaar?

Samen met de andere Twitchers gaat hij op onderzoek uit. Ze zijn vastberaden om de dader te pakken, maar worden afgeleid door de komst van een zeldzame lammergier.

Dan stuiten ze op een duister crimineel complot. Kunnen Jack en zijn vrienden de zaak oplossen voor het te laat is?

Comments


bottom of page