top of page

Girl 6 | Doe mij maar het lichaam van Chris Hemsworth!

Bijgewerkt op: 29 mrt.


De wetenschap floreert als nooit tevoren. Ik heb het gevoel dat er iedere dag wel een nieuwe wetenschappelijke ontdekking wordt gedaan. De vraag is tegenwoordig wel: is dat goed? Wordt de wetenschap niet gebruikt voor het slechte? Zoals oorlog, vechten of slechte reclames van een kredietverstrekker. Moet er niet een bepaalde grens zitten aan wetenschap, ook al betekent het dat er mensen zonder die wetenschappelijke ontdekking zullen sterven? Al die vragen komen terug in de splinterdunne Girl 6.


Girl 6 gaat over Dez en Mayca. Mayca leeft op straat, omdat ze wegloopt van haar stiefvader die losse handjes heeft. Ze wil koste wat het kost vrij zijn, omdat haar stiefvader bij de politie zit en een corrupte agent is. Toch moet ze dagelijks voor hem wegrennen, want hij zal haar vast achtervolgen. Dez is een jongen die graag later onderzoeker wil worden. Als hij Mayca over het strand ziet rennen, weet Dez dat hier een goed verhaal in zit en loopt op haar af en helpt haar. Mayca neemt Dez in vertrouwen, maar helaas komt ze haar gemaakte afspraak met Dez niet na.


Summer woont in Nederland en ziet op een dag haar moeder huilend op de bank zitten. Ze weet niet wat er aan de hand is en gaat zelf op onderzoek uit. Normaal doet ze nooit iets wat niet mag, maar nu kan ze het niet laten. Ze checkt de e-mail van haar moeder en schrikt zich een hoedje. Haar opa zal komen te overlijden en dus moet ze naar Amerika, het land van haar opa, om afscheid te nemen. Maar niets is wat het lijkt, want misschien kan een nieuwe ontdekking haar opa helpen. Echter, moeten ze daar wel een paar regels voor overtreden...


In Girl 6 is niets wat het lijkt en dat maakt het boek(je) des te interessanter. Mirjam Mous schittert wederom en het lijkt een vervolg op Boy 7, maar is dat niet. Het is kort, meeslepend en het boek neemt je van het ene mysterie naar het andere mysterie. Je merkt dat er weinig verdieping zit in het boek, maar toch vul je door je eigen perceptie alles makkelijk in. Dat is de kracht van Girl 6. De trend om dunne YA-boeken uit te geven, kan een schot in de roos zijn. Voor de fijnproevers mis je soms wat achtergronden, maar wat boeit het. Het is snel, spannend, mysterieus, uitdagend en het plot is meesterlijk!Girl 6 Leesfragment
.pdf
Download PDF • 128KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... jongeren die van spannende en snelle actie houden

... alle mensen die niet houdt van hele dikke boeken

... een ieder die zich zou opgeven voor medische experimenten

 

Samenvatting/Omslag

Oude bekenden uit Boy 7 in een splinternieuw verhaal

Girl 6 gaat over de onhandige Summer. Ze is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, dat in Boy 7 manier bedacht om het gedrag van Nederlandse jongeren te verbeteren. Wanneer opa Carl ernstig ziek is, vertrekt Summer met haar moeder naar Amerika, waar haar grootouders inmiddels weer wonen. Daar ontmoet ze Dez, een jonge blogger die altijd op zoek is naar een goed verhaal. Samen ontdekken ze het web van leugens en dilemma’s waarin Summer zit verstrikt. Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt? En is het ene leven echt meer waard dan het andere?
Comments


bottom of page