top of page

Het Geheim van het Kerkhof | Een verhaal over liegen en vergeven

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


Wie zichzelf toch wel een kleine kinderboekenexpert durft te noemen, weet dat schrijfster Lisa Thompson in 2018 haar debuut De Goudvisjongen uitbracht. Het boek gaat over Matthew, die lijdt aan OCD. De ontzettende smetvrees belemmert hem aanzienlijk in zijn dagelijkse mogelijkheden, waardoor een normaal leven eigenlijk niet mogelijk is. Het boek werd bejubeld, waarna schrijfster Lisa Thompson besloot dat het verhaal van Matthew nog niet is afgerond. Zo schreef ze Het Geheim van het Kerkhof, waar Matthew wel een rol in speelt, maar niet de hoofdrolspeler is. Die rol is namelijk weggelegd voor zijn buurmeisje Melody en de mysterieuze jongen Hal...


Melody is een eigenzinnige meid die graag met haar hondje Frankie wandelt over het kerkhof. Daar is het rustig en vredig. Op een dag ziet ze een overwoekerd pad op het kerkhof leiden naar een vervallen huisje. Ze raapt alle moed die ze heeft bij elkaar en gaat op onderzoek uit. Ze komt er achter dat het een oud pesthuis is. Mensen die vroeger een besmettelijke ziekte onder de leden hadden werden naar zo'n huis gestuurd om te zorgen dat niemand anders werd besmet. Iets aan het huis zit Melody niet lekker en ze blijkt gelijk te hebben.


In het pesthuis woont namelijk een jongen genaamd Hal Vincent. Hij beweert geheim agent te zijn en te werken voor M18. Hij is op een geheime missie en niemand mag weten dat dit zijn schuilplaats is. Melody is verbijsterd, maar tegelijkertijd ook heel geïnteresseerd. Wie is deze jongen? Wat is zijn missie? En spreekt hij wel de waarheid?


Ondertussen spelen er ook genoeg verhalen zich buiten het kerkhof af. Melody leeft alleen met haar moeder. Haar vader heeft ze in de steek gelaten. Daarnaast doet haar beste vriend Matthew (de held van De Goudvisjongen) heel vreemd tegen haar. Afstandelijk. Hij gaat plotseling meer om met Jake, een pestkop die eigenlijk toch wel een klein hartje heeft. Hij wordt uitgekotst door de leerkracht Meneer Jenkins, die verschrikkelijk de pik op hem heeft. Hoewel Melody Jake soms maar een vervelende kwal vindt, besluit ze het toch voor hem op te nemen...

Het Geheim van het Kerkhof is een mysterieus verhaal dat gaat over leugens en bedrog, het onderhouden en starten van vriendschappen en het op onderzoek uitgaan als tiener. Het boek bevat heel zelfstandige hoofdpersonages die weten wat ze willen en daar naar durven te handelen. Fouten worden vergeven en volwassenen worden op hun daden aangesproken.

 

Wij raden dit boek aan voor...

...lezers die van mysteries houden

...de geheim agenten onder ons (we snappen dat je dat niet hardop uitspreekt natuurlijk)

...lezers volwassenen ook regelmatig vermoeiend vinden

 

Samenvatting / Omslag

Melody ontdekt dat er op het kerkhof een verlaten huisje staat waarin zich een mysterieuze jongen schuilhoudt, die Hal heet. Hij beweert dat hij geheim agent is en het huisje gebruikt voor een belangrijke missie: het bespioneren van een gevaarlijke misdadiger. Melody besluit hem daarbij te helpen, maar haar vrienden Matthew en Jake hebben zo hun twijfels over Hals verhaal. Ze besluiten de rollen om te draaien en hém te bespioneren. Zo leggen ze geheimen bloot en ontrafelen een groot mysterie… Het langverwachte vervolg van het geliefde en bekroonde jeugdboek De Goudvisjongen. Een spannend avontuur met een bijzondere ontknoping.

Lees de eerste pagina's

コメント


bottom of page