top of page

Mevrouw Kiosk | Zelden was iemand zo toegewijd aan haar baan


Banen zijn er in alle soorten en maten. Banen waar je de handen uit de mouwen moet steken, maar ook banen waar je meer met je hoofd moet werken. Banen waarin je sociaal moet zijn en banen waarin je met weinig mensen te maken hebt. Mevrouw Kiosk heeft een beetje van meerdere banen. Als eigenaresse van een eigen kiosk moet ze vooral sociaal zijn, maar ook zeker de handjes uit de mouwen steken. Al helemaal wanneer het helemaal fout dreigt te gaan met haar kiosk!


Mevrouw Kiosk is een gigantische vrouw die niet vies is van een koekje op zijn tijd. Hier is ze zelfs zo dol op, dat het erop lijkt dat Mevrouw Kiosk vastzit in haar baan... letterlijk. Ze kan met geen mogelijkheid meer de kiosk uit! Dit zorgt ervoor dat ze leeft in haar eigen gebouwtje vol met kranten, kraskaarten en lekkers.


Toch kan ze de klanten prima bedienen en wordt ze gewaardeerd. Een meneer met een gek hondje koop telke dag de ochtendkrant en de vrouw met pech in de liefde kiest voor een damesblad. Eigenlijk is Mevrouw Kiosk gewoon een icoon in het straatbeeld, maar niet iedereen is lief voor haar. Een paar jongens halen kattenkwaad uit en dat zorgt ervoor dat Mevrouw Kiosk moet verplaatsen, maar hoe?


Mevrouw Kiosk is een prachtig prentenboek met ruwe illustraties, die dankzij dikke klodders verf en accenten met potlood op het papier tot leven zijn gekomen. Vooral de tekeningen van de binnenkant van de kiosk zijn prachtig. Door de kleine hoeveelheid tekst is er alle ruimte voor de prenten om je te overrompelen.


Dit oorspronkelijk Letse boek is vertaald door Edward van der Vendel en afgeleid van een korte film. Vind je het filmpje leuk, dan is dit prentenboek een must! De film kun je hieronder eens bekijken!

 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die bizarre verhalen leuk vinden.

...een werkvorm waarin kinderen via het boek de film volgen en andersom.

...lezers die vallen voor de charme van een ouderwetse kiosk!

 

Samenvatting / Omslag


Olga werkt al lang in een krantenkiosk. Zo lang dat ze er niet meer uit kan.

De kleine kiosk is haar wereld, maar 's avonds droomt Olga van verre reizen en de zonsondergang aan zee.

Op een dag zet een toevallige gebeurtenis haar leven op zijn kop.

'Een ongelooflijk boeiend en origineel prentenboek over zoeken naar een plek die je gelukkig maakt, gewoon zoals je bent.' - The New York Times

Comments


bottom of page