top of page

Mijn sporenboek | Oefen de fijne motoriek met een prentenboek!

Als Leesdetectives zijn we altijd op zoek naar de meest innovatieve prentenboeken. Dit kan op het gebied van het verhaal zijn, de illustraties, maar ook door kinderen actief te betrekken bij het boek. Interactieve prentenboeken zijn hot en de Duitse Katharina Wieker doet met haar sporenboek een duit in het spreekwoordelijke zakje!


In Mijn sporenboek volgen we het verhaal van lieveheersbeestje. Hoewel, verhaal... het is meer een reis van huis naar school. Lieveheersbeestje moet een weg langs dieren en allerlei planten en bloemen afleggen om bij zijn kleuterklas te komen. Dit doet hij niet zelf, want hij heeft een menselijke vinger nodig om zich naar de kleuterschool te verplaatsen. Tijdens deze activiteit is er op elke pagina een klein stukje tekst dat omschrijft wat er te zien is. Daarbij is ook een vraag neergepend, om de kinderen ook nog actief te laten zoeken. Welke dieren zijn er bijvoorbeeld nog meer afgebeeld dan in het verhaaltje werden genoemd? En welke dieren slapen daar nou onder de klimop?


Het boek telt in totaal negen pagina's, waardoor niet gesteld kan worden dat het een bijzonder lange reis naar de kleuterklas is. Gezien het feit dat er wel aardig wat kosten worden gemaakt om dit kartoenboekje te maken en het een schappelijke prijs van €15,99 kent, zijn wij overtuigd. Mijn sporenboek is een leuke motorische oefening voor jonge kinderen die daarmee ook nog eens kennismaken met boeken. Daarmee sla je simpelweg twee vliegen in één klap, of moet ik zeggen lieveheersbeestjes?

 

Ik raad dit boek aan voor...

...jonge kinderen die niet alleen graag luisteren, maar vooral ook actief zijn met boeken.

...kleuterleerkrachten die op zoek zijn naar doe-boeken.

...iedereen die wil weten hoe een kleuterschool voor lieveheersbeestjes eruit ziet!

 

Samenvatting/Omslag

Het kleine lieveheersbeestje wil naar de kleuterschool. Hij gaat snel op pad: door weilanden, over sloten, door tuinen en velden. Daar krioelt het van de muizen, vlinders, konijnen, rupsen, slakken en vogels. Was de weg altijd al zo lang? En komt het lieveheersbeestje wel op tijd op school? Help het lieveheersbeestje de weg te vinden! - Uniek speelplezier: het lieveheersbeestje wandelt het hele boek door! - Volg de route met het verschuifbare lieveheersbeestje en verbeter zo de motoriek. - Wat valt er allemaal te ontdekken? Samen verhaaltjes lezen en vertellen vergroten de woordenschat.


Comments


bottom of page