top of page

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende | Gezocht: privédetective – ervaring niet nodig


Dromen we er stiekem allemaal niet eens van? Van het oplossen van een mysterie? Het onderzoeken van een misdaad? Het ophelderen van een verdwijning? Nee? Oh… nou, in de serie Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. van Jozua Douglas draait het daar in ieder geval allemaal om. Al blijkt er in dit boek iets meer aan de hand te zijn… Meneer De Bruin heeft de smaak van het detectiveleven te pakken gekregen en reageert op een oproep in de krant van Arie de Haan. Lev, de zoon van meneer De Bruin en, volgens meneer De Bruin, een geniale detective, wordt, of hij het nou leuk vindt of niet, meegenomen door zijn vader. Wat volgt is een avontuur in het, voor de fans van Jozua zijn boeken, bekende Costa Banana (leuk!), waar niets is wat het lijkt. De boeken van Jozua Douglas zijn leuk voor zowel jong als oud. Dat komt door de hilarische personages, de (creatieve) humor, het goed te volgen verhaal en het tempo waarmee het verhaal zich ontwikkelt. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is hierin geen uitzondering; het leest heerlijk weg! Tijdens het lezen heb je al vrij snel door dat er iets niet in de haak is, maar de onthulling wordt vakkundig bewaard tot de latere hoofdstukken. Oplettende lezers (of detectives) krijgen tussendoor al hints, maar niet iedereen heeft een eigen detectivebureau… Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is aan te raden voor iedereen. Ben jij iemand die lezen maar niks vindt of ken jij iemand die de bladzijden uit boeken alleen gebruikt om zijn billen mee af te vegen, dan heb je nú de oplossing voor hem of haar (en natuurlijk is toiletpapier gemakkelijker als afveeg-materiaal). Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is geïllustreerd én vormgegeven, net als Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia, door Geert Gratama. Het boek heeft een kleurrijke omslag en nodigt nieuwsgierigen uit het te pakken. De illustraties geven het verhaal iets extra’s, waardoor het totaalplaatje iets is waar je geen ‘nee’ tegen kan (en zou moeten) zeggen. Dit boek zorgt voor de ultieme relactie (een combinatie van relaxte actie); een heerlijke en spannende wegdromer.

Inkijkexemplaar Bureau Speurneus en de junglebende
.pdf
Download PDF • 6.76MB
 

Ik raad dit boek aan voor…

…iedereen die fan is van de boeken van Jozua Douglas …iedereen die jaloers is op de naam ‘Prins Hugo Batman Alligator Ferrari’ …iedereen die houdt van een avontuur met tempo, hilariteit en spanning

 

Samenvatting/omslag

Dit is het los te lezen vervolg op de Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia. Meneer De Bruin meldt zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan hij en zijn vrienden mee om meneer De Bruin in de gaten te houden. Algauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.


Comments


bottom of page