top of page

Vrolijk Kerstfeest! | Kleine raadsels voor onder de boom

Onlangs heb ik al eens laten doorschemeren dat ik een fan ben van de boeken van Victor Escandell en Clavis. De beste man heeft al vele raadselboeken uitgebracht, waaronder het recent besproken Van Top tot Teen, waarin 25 mysteries over het menselijk lichaam moeten worden opgelost. Waar de focus normaal gesproken op oudere kinderen ligt, is er nu ook een boekje voor de jongste speurneuzen onder ons. Speciaal voor kinderen ouder dan 2 jaar is er namelijk een kerstboek vol met raadsels!


Het boek komt in een kartonuitvoering en bevat ditmaal 20 raadsel om op te lossen. Elk raadsel bevindt zich op een aparte pagina, waar drie aanwijzingen worden gegeven. Testje? Hier komt 'ie!:


  • Ik draag een sjaal en een hoed of muts.

  • Ik kom als het sneeuwt.

  • Ik ga weer als de zon schijnt.


Ondersteund met kleurrijke afbeeldingen krijgen kinderen de kans om zelf te bedenken wat het antwoord is. Als er een antwoord is gegeven, kan een kartonnen flapje worden omgevouwen waarna het antwoord in een afbeelding zichtbaar is. Achterin het boek staan de afbeeldingen ook met een geschreven antwoord erbij. Deze antwoorden staan omgekeerd en zijn dus niet direct te zien.


Al met al is Vrolijk Kerstfeest een heerlijk boekje voor kinderen die inderdaad nog tussen de 2 en 5 jaar schommelen. Daarna worden de raadsels te makkelijk en moet er doorgepakt worden met de andere boeken van Victor Escandell. Heb je dus echt een kleine Sherlock thuis zitten, dan is dit iets om bij de boekhandel te gaan halen!


raadsels over kerst met een ijsbeer en letters
 

Ik raad dit boek aan voor...

...ouders die thuis echte, jonge speurneuzen hebben zitten.

...fans van karton- en ontdekboekjes.

...volwassenen die onzeker zijn over hun kwaliteiten als speurder.

 

Samenvatting/Omslag

Ik ben een man met een baard. Ik woon op de Noordpool. Ik kom je huis binnen via de schoorsteen en ik reis met een slee. Rara, wie ben ik? Dit originele kerstboek staat vol met leuke raadsels voor de allerkleinsten. De oplossing vind je telkens achter een flapje. Een vrolijk raadselboek over Kerstmis. Voor speurneusjes vanaf 2 jaar.

Komentarze


bottom of page